Hitta böcker till ett billigare pris

Posted on

Böcker kan kosta en hel del. Särskilt om du köper dom till nypris. Men om du behöver köpa böcker trots att plånboken säger nej om du till exempel är student och behöver köpa kurslitteratur så finns det en del saker du kan tänka på för att få böcker till ett något billigare pris. I det här inlägget får du tips på vad du kan tänka på om du vill köpa böcker för en billigare peng.

Använd rabattkoder

De allra flesta bokhandlare brukar med jämna mellanrum dela med sig av rabattkoder till deras kunder. Det gäller både de fysiska bokhandlarna, men också de som finns online. En av Sveriges största nätbokhandlare är Bokus. Just nu har bokus en rabattkod där du får minst 5 % i rabatt.

Handla på rea

Förutom att du kan handla dina böcker till ett billigare pris med en rabattkod kan det vara en bra idé att spara en slant genom att köpa böcker när de är på rea. I slutet på februari brukar svenska bokhandlare ha en bokrea där du kan köpa böcker till ett bra nedsatt pris. Förutom att böcker kan vara på rea i februari så kan de droppa i pris lite när som helst. Ett tips är att hålla koll på de böcker du är intresserade av och slå till när du ser att de går ner i pris. På så sätt sparar du pengar som du i slutändan kan lägga på annat, eller på fler böcker.

Handla på second hand

Att handla på second hand är inte bara bra för miljön, det är också bra för plånboken. När du handlar dina böcker på en second hand affär kan du få upp till 20 böcker till det pris du betalar för en ny bok i en vanlig bokhandel. Med andra ord kan du, om du har riktigt tur fynda rejält genom att leta böcker på dina lokala secondhand affärer.

Förutom att du kan handla böcker på second hand affärer till ett billigare pris så säljs begagnade böcker på olika köp och sälj sidor som finns på nätet eller på loppisar.

Gratis böcker

På de allra flesta orter runt om i hela Sverige finns det ett eller flera bibliotek. På ett bibliotek kan du låna hem böcker helt gratis. Det enda du behöver är ett bibliotekskort och se till att lämna tillbaka de böcker du lånat innan lånetiden går ut. Det finns också en hel del ge-och ta bibliotek i bostadsområden där du kan lämna och ta böcker. Andra sätt att få tag på böcker gratis är genom att byta böcker mellan andra bokfantaster.